Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Οι διάδοχοι του Αριστοτέλη

Πρώτος διαδέχθηκε τον Αριστοτέλη ο Θεόφραστος από την Ερεσό της Λέσβου. Διηύθυνε το «Λύκειο» από την φυγή του Αριστοτέλη στη Χαλκίδα (322 π.Χ.) μέχρι τον θάνατό του το 287 π.Χ. Είχε πάθος με τη βοτανική αλλά και … τα νεαρά αγόρια! Λέγεται πως σε προχωρημένη ηλικία ερωτεύθηκε τον Νικόμαχο, γιό του Αριστοτέλη!
Τον Θεόφραστο διαδέχθηκε ο Στράτωνας. Ήταν τόσο αδύνατος που οι σύγχρονοί του έλεγαν πως «πέρασε απ’ τη ζωή στο θάνατο δίχως να το καταλάβει»…
Μετά τον Στράτωνα έγινε διευθυντής του Λυκείου ο Λύκωνας. Γι’ αυτόν τα μόνα που ξέρουμε είναι πώς ήταν ευφραδέστατος και ντυνόταν πολύ εξεζητημένα …

8 σχόλια:

Αστερόεσσα είπε...

Φυσιογνωμικά μοιάζω με το Στράτωνα. Εξαφανίζομαι σταθερά. Όπου να 'ναι δραπετεύω κι από τις κλειδαρότρυπες. Θεέ μου! Και δε θα προλάβει να με γράψει η Ιστορία!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μα τι λες τώρα; Εγώ ξέρω πως έχεις πιασιματάκια!

Αστερόεσσα είπε...

Eίχα μια φορά κι έναν καιρό στα 53 κιλά μάξιμουμ. Τώρα είμαι αισίως 44,700. Έχω γωνίες και καθόλου πιασίματα. Άρα, όπου να 'ναι "θα περάσω κι εγώ απ' τη ζωή στο θάνατο δίχως να το καταλάβω". Και δε με λένε και Στράτωνα.

doctor είπε...

Δηλαδή ο Λύκωνας ντυνόταν σαν τον Κωστέτσο;;;;;;;;lol

doc

Αστερόεσσα είπε...

Όχι. Ο Κωστέτσος μάλλον επιχείρησε να ντυθεί σαν το Λύκωνα ή τον Αλκιβιάδη, αλλά αστοιχείωτος ων, δεν γνωρίζει καν ποιων τη μόδα ακολουθεί.

Βάσκες είπε...

@Αστερόεσσα Μοντελάκι μας εσύ.

Από ό,τι λέγεται ο Λύκωνας φορούσε Πορφυρά δίκουμπα σακάκια και μαύρα παντελόνια, μόδα που ήταν πολύ μπροστά απ΄την εποχή της.

Αχ καϋμένε Λύκωνα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΑΣΤΕΡΟΕΣΣΑ:
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΦΙΛΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

αμαν αυτο με τα νεαρα αγορια ηταν το κερασακι στην τουρτα
τι να πω την βουτυρωνε την φετα κι απ την αλλη μερια ο μακαριτης
το σηκωνε που λεμε το σακακι