Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Το ψέμα και η υποκρισία ...

… αποτελούν τη βάση του ανθρώπινου πολιτισμού!
Χωρίς αυτά θα ήταν αδύνατη ακόμα και η καθημερινή ζωή όπως τη γνωρίζουμε…
Φανταστείτε, για παράδειγμα, να λέγατε στην εργασία σας αυτά που πραγματικά πιστεύατε για τους προϊσταμένους και τους συναδέλφους σας!
Θα περνάγατε την μέρα σας με καυγάδες, θα πληγώνατε αγαπημένα σας πρόσωπα και την επόμενη θα ανακαλύπτατε πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα είχαν την παραμικρή διάθεση να σας μιλήσουν!

8 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μετά από διακοπές ενός μήνα, η Σχολή ξανανοίγει!

marilia είπε...

Και κάνει και μια εισαγωγή... άπαιχτη, κύριε καθηγητά! Θέλετε να μας πείτε κάτι, ή...;

χμ...

με εκτίμηση, το σνούπι του τελευταίου θρανίου.

Ανώνυμος είπε...

"Θα περνάγατε την μέρα σας με καυγάδες, θα πληγώνατε αγαπημένα σας πρόσωπα και την επόμενη θα ανακαλύπτατε πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα είχαν την παραμικρή διάθεση να σας μιλήσουν!"

Σωστός πασά μου, αλλά και αν έλεγες όσα πιστεύεις, ίσως ίσως να έβρισκες και κάποιους άλλους ανθρώπους που δεν εκδηλώσαν καποια συνεσθήματα και απόψεις, λόγο κάποιον άλλον απόψεων που τους αποθούσαν μεχρι εκείνη την στιγμή!!!

Pak είπε...

Ίσως το επόμενο βήμα του πολιτισμού μας είναι να μάθουμε να αποδεχόμαστε την αλήθεια. Κάναμε κάποια βήματα τους τελευταίους αιώνες αλλά ακόμη είμαστε σε νηπιακό στάδιο. Για παράδειγμα, το να ξεφύγεις από πουριτανικές και συντηρητικές απόψεις περί σέξ κα οικογένειας είναι ένα μεγάλο βήμα. Αλλά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ.

Βάσκες είπε...

Θα δώσω δίκιο στην Χουάνα. Αλλά δεν βρίσκω συνετό να το λέει με κεφαλαία.

;)

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

... χεχεχε! τι μου θυμίσατε αγαπητέ ασκαρδαμυκτί!


αν λέγαμε όσα κάνουμε
ή
έστω
αν κάναμε όσα λέμε

.... με σεμνούς τρόπους
θα διασκεδάζαμε όλοι στην ... κηδεία

Ανώνυμος είπε...

Σκεψου να λεγαν κι αυτοι τι πιστευουν
για σενα θα τους καθαριζες ειμαι σιγουρος