α) Κάνει την παράλογη για την εξέλιξη επιλογή να ζευγαρώνει χωρίς να αναπαράγεται.
β) Έχει την έμμονη ιδέα να αναλύει τον εαυτό του.
γ) Τρώει μέχρι σημείου να καταστρέφει την υγεία του.
δ) Περιφρουρεί το χώρο του με πόρτες, τοίχους και φράχτες όμως, αν αισθανθεί απομονωμένος πέφτει σε κατάθλιψη.
ε) Σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών του και μπορεί να δρα ακόμα και ενάντια στο προσωπικό του συμφέρον (αν και αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά...)
5 σχόλια:
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ...ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΙ. Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Ή ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΥΣ Ή ΠΟΛΥ ΧΑΖΟΥΣ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ; ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ;
Ο άνθρωπος, το μεγαλύτερο διάστημα της παρουσίας του στη γη, λειτουργούσε ως ζώο, δηλαδή μόνο με το ένστικτο!
Κάποια στιγμή, άρχισε να αναπτύσσει τη λογική του. Από τότε ο ρόλος του ενστίκτου στη ζωή του μειώνεται, χωρίς, όμως, η λογική να μπορεί να του προσφέρει βέβαιες και ακλόνιτες σταθερές στη ζωή του. Για το λόγο αυτό και παραπέει διαρκώς...
Συμφωνώ με τα παραπάνω. Θα έλεγα ότι η λειτουργία βάση ενστίκτου προσφέρει έντονες συγκινήσεις και η λειτουργία βάση της λογικής προσφέρει έντονους προβληματισμούς.
Και τα ζώα τα ίδια κάνουν, μόνο που δεν νιώθουν κατάθλιψη και δεν έχουν ψυγείο...
Εν αρχή είναι ο λόγος. Αν ο λόγος λοιπόν, είναι η λογική. Κάναμε μια καλή αρχή! Πάντως υπάρχει και η λύση που προτείνουν οι tiger lilies δηλαδή LOBOTOMY.
Δημοσίευση σχολίου