Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

Πυρ, γυνή και θάλαττα....

Μετά την αιγυπτιακή του περιπέτεια, ο Πυθαγόρας συνέχισε τις σπουδές του στους Χαλδαίους (αστρονομία), Φοίνικες (λογιστική και γεωμετρία) και Μάγους (μυστικές τελετές). Σημειωτέον πώς Μάγοι ονομάζονταν μία από τις έξι φυλές των Μήδων της Μ. Ασίας!
Κάποτε πέρασε κι απ' την Περσία όπου και συνάντησε τον μεγάλο Ζαρατούστρα απ' τον οποίον έμαθε τη θεωρία των αντιθέτων.
Ο Ζαρατούστρα δίδασκε πως τα πάντα γεννιούνται από τη σύγκρουση των δυνάμεων του Καλού και του Κακού. Με το Καλό συμπαρατάσσονται το Φως και ο Άντρας και με το Κακό το Σκότος και η Γυναίκα!
Παράξενο πράγμα... Όλοι οι μεγάλοι σοφοί της αρχαιότητας (Κομφούκιος, Ζαρατούστρα, προφήτης Ησαϊας μέχρι και ο απόστολος Πάυλος) πάντα έβαζαν τη γυναίκα στην πλευρά του κακού...

5 σχόλια:

diva είπε...

Wise wise men

anima rana είπε...

εμ, βέβαια, κύριε καθηγητά. Αφού ήταν άντρες, έβαζαν τη γυναίκα δίπλα στο κακό και τους εαυτούληδές τους δίπλα στο καλό και άσπιλο. Πείτε μου, αληθεύει ότι αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα κακά είναι γένους θηλυκού? πχ "καταστροφή", "φωτιά", "πυρκαγιά", "ασθένεια/αρρωστεια", "κακία", "ειρωνία" κλπ κλπ?
....Αν και το μεγαλύτερο κακό όλων, ο θάνατος, είναι γένους αρσενικού.

Ευχαριστώ,
το σπασικλάκι

κουάξ!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπασικλάκι, σύμφωνα με τους άντρες φιλοσόφους ο θάνατος δεν είναι κάτι κακό! Αντίθετα, είναι μεγάλη ευαιργεσία καθώς μας απαλλάσσει από τα βάσανα της ζωής (που είναι επίσης γένους θηλυκού)!
Χαίρετε...

anima rana είπε...

...ΜΜΜΜΜΜ??? Τι άλλο θα απαντούσες? πφφφ!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Νινζούλα, δεν είναι τυχαίο πως δεν υπάρχει γυναίκα φιλόσοφος!

Μην αυθαδιάζεις βατραχάκι...